Valg af solcreme på din rejse

Når du skal ud og rejse til din næste solrige destination, er det vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan du beskytter dig selv i solens stråler. Solcremen er vores bedste ven, når vi skal på en solferie, og den er altafgørende for at beskytte os mod de skader solen kan forvolde. I denne artikel vil det primære formål være at guide dig til, at vælge den rette solcreme. Ved at vælge den rette solcreme som passer til dig og dine behov, er du sikret en tryg ferie uden bekymringer for diverse solskader. Men inden vi dykker ned i valget af solcreme, er det vigtigt at forstå dens virkning og betydning for dig og din hud.

 

Hvorfor er solcreme vigtig?

Solens UV-stråler kan være meget skarpe, og kan forårsage alvorlige skader på din hud. Er du ikke beskyttet mod solen, kan der opstå solskader som forbrændinger, tidlig aldring og i værste fald hudkræft. Solcremen fungerer som en barriere, der går ind og beskytter mod disse skadelige stråler, og reducerer derfor risikoen for solskader. 

Hudtyper og SPF

Vi har alle forskellige hudtyper, og de spiller en rolle ift hvilken solcreme du bør vælge. Du kender din egen krop og hud bedst selv, og vil derfor kunne identificere, hvilken kategori du passer ind under. 

Meget lys hudtype: Denne hudtype bliver hurtigt forbrændt og rød. Denne ses hyppigt blandt rød- og lyshårede.

Lys hud: Denne hudtype bliver sjældent forbrændt, men kan have tendens til at blive en smule rød ved længere tid i solen. Men denne rødhed vendes let til solbrun.

Mørk hud: Denne hudtype tager godt imod solens stråler og bliver ikke solbrændt.

Dernæst kigges der på solcremens SPF, som står for sun protection factor, der fortæller os noget om hvor godt solcremen beskytter mod solens stråler. Solens styrke og UV-indeks er afgørende for, hvilken SPF din solcreme bør have. Jo højere UV-indekset er, desto højere SPF bør din solcreme indeholde. 

Hvilken solcreme bør du vælge?

Når det kommer til valget af solcreme, så er der to faktorer der spiller ind i første omgang. Hvem er det som skal bruge solcremen? Og hvor stærk er solen der, hvor du rejser hen? Der findes solcreme som er egnet til forskellige aldersgrupper og hudtyper. Derfor bør du vælge en solcreme, der matcher din aldersgruppe samt den hudtype du har identificeret dig med i tidligere afsnit.

Når du så skal vælge hvilken SPF din solcreme skal have bør du, som tidligere nævnt, kigge på UV-indekset. Er UV-indekset mellem 3-6 anbefales der en SPF på 15. Ved et UV-indeks på 6-8 anbefales der en solcreme med SPF på 30. Er UV-indekset højere end 8 skal SPF gerne være 50+. Dog skal man være opmærksom på, at har man en lys hudtype som ikke tager godt imod solen, kan man have gavn af en højere SPF.

Find den rette solscreme her:

Vælg bredspektret solcreme

Hvis du vil have den helt optimale beskyttelse bør du vælge en solcreme, der beskytter bredt. En bredspektrede solcreme beskytter nemlig både mod UVB- og UVA-stråler. UVB-strålerne er dem, der rammer hudens yderste lag og kan føre til forbrændinger, mens UVA-strålerne går dybere ind i huden og er med til at huden ældes. Ved at vælge en bredspektret solcreme, kan du beskytte din hud mod begge typer stråler, og på denne måde holder du huden sund og ungdommelig.

Valg af solcreme til vandaktiviteter

Hvis din næste rejse indebærer vandaktiviteter som at bade i en pool eller snorkle i havet, så skal du vælge en vandfast solcreme. Denne form for solcreme forbliver effektiv, når du er i vandet eller laver en anden form for aktivitet, hvor du kan blive våd. På denne måde er du sikker på at være beskyttet under al aktivitet på din ferie. Dog begår mange den fejl, at de glemmer at tilføre solcreme igen efter at have været i vandet. Den vandfaste solcreme beskytter ikke hele dagen, og nøjagtig samme regler gælder her som for en almindelig solcreme, som også skal påføres flere gange.

 

Følg solrådene selvom du bruger solcreme

Valget af den rigtige solcreme er en vigtig prioritet inden din rejse, og skaber en vis sikkerhed i solens stråler. Vælger du en bredspektret solcreme, som passer til din hudtyper og med den rette SPF, så er du som udgangspunkt godt dækket ind. Dog er det en god ide at huske de generelle solråd, hvor det blandt andet anbefales at opholde sig i skyggen i de kraftigste soltimer mellem 12-15, og drikke rigeligt med vand. 

Følger du alle disse råd, så er du på vej mod en sikker og bekymringsfri solferie.