1. Du pakker for meget

Når man skal ud og rejse er det altid fristende at bringe tøj med til enhver lejlighed, men det er bestemt ikke altid en god ide. Ikke nok med at du pludselig skal slæbe rundt på en meget tung kuffert, så risikerer du også, at skulle betale gebyrer hos rejseselskabet fordi din bagage overstiger deres vægtgrænse. I stedet for at pakke din taske som du plejer, så tag halvdelen af dit tøj ud. Du vil alligevel ikke komme til at bære det – du behøver ikke engang at mangel tøj, da du altid kan vaske det du har med, smart ikke?

2. Du har ikke styr på dit mobilabbonoment

Det er vigtigt at vide hvad dit mobilabonomment præcis dækker over, så du eksempelvis undgår dyre roaming gebyrer. Hvis du ikke er dækket, så skal du slukke for data på din mobil, inden du går ombord på flyet. Du kan evt. sætte din mobil på flytilstand, da du stadig her kan oprette forbindelse til wifi. Hvis mobildata er et must for dig, så skal du kontakte dit teleselskab og blive opgraderet til en international plan. Alternativt kan du også købe et lokalt simkort, når du ankommer til din destination.

3. Du har ikke booket nok tid

Mange ting kan være meget uforudsigelige når du rejser – specielt flyafgange! Hvis man bliver forsinket på en mellemlanding, kan du være tvunget til at sprinte lufthavnen igennem for, at nå din næste afgang – hvilket aldrig er sjovt, da der altid er mange mennesker. Husk derfor altid at det er bedst, at bestille dine afgange, så du har rigeligt med tid på din mellemlandinger. Hvis du eksempelvis rejser gennem Heathrow i London, så skal du planlægge mindst to timers venteid, da det som minimum tager denne tid, at komme igennem deres security.

4. Du hæver ikke lokal valuta i lufthavnen

Når du er ankommet til din destination, skal du huske at hæve lokal valuta inden du forlader lufthavnen. Den lokale valuta skal du eksempelvis bruge, når di skal tage offentlig transport, taxi eller andet til dit hotel. Hvis du hæver pengene i lufthavnen så vil du også få en markant billigere valutakurs, hvilket jo giver dig flere penge til dig selv og dem du rejser med, på resten af ferien. Også selvom du måske altid bruger kreditkort når det er muligt, så er det et must af besøge lokale markeder på din rejse. På disse markeder er det næsten aldrig muligt at betale med kort, så dette er endnu en grund til at hæve valuta i lufthavnen så du er sikret.

5. Du underretter ikke din bank

Hvis du ikke har været udenfor landets grænser i nogle år, og der pludselig opstår mange udenlandske transaktioner, så bliver dit kreditkort ’flagget’. Dette kan i værste tilfælde betyde at banken fryser din konto og spærrer dit kreditkort. Tænk over om din rejse burde vække mistanke for banken, rejser du uden for sæson, rejser du på den anden side af jorden – er der noget som banken ellers burde blive mistænksomme over? Hvis svaret er nej, så er alt helt fint. Hvis svaret er ja, så smid lige en mail til din bankmand inden afgang, så du ikke oplever at dit kort bliver spærret på ferien.

6. Du har ingen rejseforsikring

Rejseforsikringer dækker f.eks. afbestillingsgebyrer, så hvis du eksempelvis bliver nødt til at annullere din rejse, så kan du gøre dette, uden at miste tusindvis af kroner. Det er forskellige fra rejseforsikring til rejseforsikring, hvad de præcis dækker, så du skal selvfølgelig huske at tjekke dette inden. De fleste rejseforsikringer dækker også medicinske udgifter, når du er ude for Danmarks grænser. Hvis det værste uheld skulle være ude, og du bliver indlagt på et fremmed sygehus, så vil du være evigt taknemlig for din rejseforsikring, da du ellers ville kunne ende op, med en meget stor regning.

7. Ikke kontrolleret landets visumkrav

Noget af det værst tænkelige er at blive afvist, når du skal ind i et fremmed land, fordi du ikke har noget visum. Hvis du endelig har mulighed for at få lov til at komme ind i landet, så er det både utroligt tidskrævende og meget dyrt. Du kan derfor lige så godt have styr på det inden afrejse. Hver enkelt land har en hjemmeside, hvor du kan findes deres visumkrav. Husk at være i god tid, da der eksempelvis er op til en måneds behandlingstid, hos de fleste visumkontorer i Danmark.

8. Du planlægger for mange aktiviteter

Nogle mennesker kan bare ikke rejse uden at have planlagt alt, ned til selv den mindste detalje. Hvis du gør dette så begrænser det dine muligheder, da du eksempelvis ikke vil have til tid til at finde de skjulte perler, som der findes rundt omkring. Du vil ligeledes heller ikke kunne få tips fra lokalbefolkningen om steder, du bare skal besøge inden du rejser hjem igen. At have planlagt alt kan også være utroligt stressende. Sørg derfor for at give dig selv god tid, så der er rigeligt med til til at slappe af, og bare nyde at være der.

9. Du har ikke styr på dine reservationer

Når du skal rejse kan der være rigtig mange parpirer som der skal holdes styr på. Sørg derfor at have printet alle flybilletter, hotelreservationer, rejseplaner osv. ud inden afgang. Hvis i er flere som rejser, så sørg gerne for at have en ekstra kopi af alt, da man hurtigt kan miste et papir, under den lange rejse frem til destinationen. Alternativt kan du også have alt liggende i en mappe på din telefon, så du har det hele samlet et enkelt sted.

10. Du passer ikke på dine genstande

Tyveri er noget af det sidste du vil opleve på rejsen. Du bør derfor undgå af have mange kontanter på dig og kun tage dem med, som du ved du kommer til at bruge. Ligeledes bør du have styr på din mobil/ipad og computer, så det ikke er let for nogle med lange fingre, at snuppe dem fra dig.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/alenejordenrundt.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here