Klimaet i Danmark er meget præget af 4 sæsoner, hhv. Vinter, forår, sommer og efterår. Der er koldt om vinteren og mildt om sommeren. Flere af årstiderne er influeret af af skyer, fugtighed, vind og ikke mindst regn. Landet er lille og fladt og der er ikke de store forskelle mellem øst, vest, nord og syd.

Vinteren

Vinteren er kold, med en gennemsnitstemperatur i januar og februar lige over frysepunktet (det vil sige nul grader Celsius eller 32 grader Fahrenheit) i København. Dage er meget korte (i december går solen kl. 3 om eftermiddagen), og temperatursvingningerne mellem dag og nat er små. På den vestlige kyst og på de små øer er vinteren lidt mildere med minimumstemperaturer omkring frysning, men med meget vind, især i nord. Derudover er temperaturerne temmelig ensartede over hele landet. Om vinteren er mængden af ​​solskin ringe – faktisk er himlen oftest overskyet; vinden kan være intens, og nedbør forekommer ret hyppigt, enten som slud, sne eller regn afhængig af temperaturen.

Forår

Foråret er i udgangspunktet koldt og forbliver køligt frem til april-maj typisk. Den maksimale temperatur målt er i gennemsnit ca. 11 grader i april og ca. 16 grader i maj. Foråret er typisk den mest tørre årstid, hvor der sjældent falder meget nedbør i perioden – modsat efteråret.

Sommer

Om sommeren er temperaturen i Danmark normalt behageligt. I juli og august ligger den gennemsnitlige temperatur på ca. 21 grader. Om sommeren kan der indimellem komme sydlige strømme, hvilket bringer varme til Danmark. Det betyder at ind imellem kan der opleves op mod 30 grader i sommerperioden.

Efterår

Om efteråret er vejret kedeligt og regnfuldt – og ofte blæsende. Et vejr hvor du helt sikkert har brug for en god regnjakke. I slutningen af efteråret (november) er mængden af solskin minimal og du har ligeledes korte dage. Den gennemsnitlige temperatur i september er på 18 grader mens den falder til hhv. 13 og 8 grader i oktober og november.

Hvis du ønsker at opleve Danmark fra dens bedste side, må det klart være sommeren der er den bedste periode. Fra juni til august har du milde og indimellem varme temperaturer om dagen og behagelige nætter. Regnen kommer indimellem, men det er typisk hurtigt overstået. Dette er også perioden hvor dagene er længst

SHARE
Previous articleHold dig soigneret på den lange rejse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here