Californien er en yderst populær destination for os danskere, og det er bestemt ikke uden grund. Denne vestkyst stat i USA, byder på et væld af spændende oplevelser og unik natur, som er fjernt fra det man møder hjemme i hverdagen. I Californien har du rig mulighed for at skifte mellem at opleve fede nationalparker, flotte strande og diversificerede storbyer, som ingen andre steder. Her vil der blive gennemgået nogle af de klassiske must-see attraktioner, som findes i Californien.

1. Yosemite National Park

Yosemite National Park i det nordlige Californien er en af USAs mest naturskønne og berømte nationalparker. De bjerge, dale, floder og enorme vandfald har trukket besøgende og kunstnere til gennem mange årtier, og det er derfor en af de mest besøgte seværdigheder i hele USA. Ansel Adams’ fotografier af parken har som bekendt fanget noget af den skønhed og ærefrygt, der har inspireret besøgende og fotografer gennem årene.

Yosemite Valley, udskåret af gletsjere under den sidste istid, er beliggende i centrum af Yosemite National Park. Granit kupler og mange kraftfulde vandfald, herunder Upper Yosemite Falls, som falder 435 meter på det højeste punkt, kan ses fra de fleste steder i parken. Et enormt flot øjensyn.

Et af de mest berømte steder i parken er klippevæg El Capitan. Andre must-see seværdigheder i Yosemite National Park er katedralen Spiers, Sentinel Dome og Sentinel Rock, Half Dome, udkigsposten fra Glacier Point, og den smukke udsigt over Yosemite Falls fra Eagle Peak. Det højeste bjerg af ”the Three Brothers”. Ønsker man at tage et kig på nogle rigtig store træer, er Mariposa Grove det rette valg. Beliggende i den sydlige del af parken, har Maripose Grove den største bevoksning af gigantiske rødtræer i parken.

Dyrelivet og naturen i Yosemite National Park er helt fantastisk, og du vil have rig mulighed for at se et utal af forskellige dyrearter, insekter, fugle, insekter, blomster og planter. Yosemite er hjem for over 400 forskellige dyrearter, herunder fisk, fugle og reptiler.

2. Disneyland

Disneyland, som ligger i Anaheim, er Californiens førende familie destination og har været det i årtier, sammen med Universal Studios. Denne massive forlystelsespark er hjemsted for alle former for forlystelser, spil, shows og underholdning, akkommoderet med restauranter og hoteller.

Parken er en kombination af tema forlystelser, genskabte verdener og kulturer, alle blandet med spisesteder og shopping. Disneyland har alt fra forlystelser og rutsjebaner til fine spisesteder (som i nogle tilfælde helt sikkert vil kræve forskud reservationer). Der er shows og underholdning designet til både børn og voksne. De lange køer og ventetider er blevet reduceret med opfindelsen af billetter, som giver dig en “for lomme” til forskellige attraktioner. Når de unge har fri for skolen, enten til sommer, jul, , eller enhver anden ferie, kan du være sikker på, at parken vil være meget meget travlt.

Husk på der er mere til Disneyland end blot parker. Hele Disneyland Resort oplevelsen består af hoteller, restauranter, shopping på Downtown Disney District, og den nye Disney Adventure Park. Selvom parkerne er, hvad børnene er her for at se, der er noget for alle i familien.

3. Death Valley

Death Valley, som omfatter Death Valley National Park, indeholder noget af Californiens mest ugæstfri terræn, med ekstrem varme, der har forladt dette ørkenområde besynderligt smukt og anderledes . Store saltplamager, udtørret jord, klitter, bjerge, og en sø, der ligger langt under havets overflade skaber et enestående landskab i denne afsidesliggende dal – dødens dal.

Besøgende kan køre gennem parken og stopper ved udkigsposter, vandre korte stier, se ruinerne af dalen tidligere industri, og selv padle i Badwater Basin, hvis der er noget vand i søen på det tidspunkt. Med over 50 grader om sommeren, er der dog lille sandsynlighed for dette.

4. Golden Gate Bridge og San Francisco

Placeret langs havet, med rullende bakker og den ikoniske Golden Gate Bridge, er San Francisco en af de smukkeste byer i USA og juvelen i det nordlige Californien. Byen er fuld af historie, store kvarterer, parker, strande, museer, og en lang række af underholdningsmuligheder.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige attraktioner, ud over den berømte bro, er historisk fængsel Alcatraz og havneområdet Fishermans Wharf. I byens centrum er Golden Gate Park, et kæmpe grønt område med alle slags ting at tage sig til. San Franciscos Chinatown, den største af sin art i Nordamerika, er absolut et besøg værd. Byen er ligeledes kendt for at have disse små sporvogne, som kan transporterer dig rundt i byen, som stopper ved de vigtigste seværdigheder.

5. Highway One

The Pacific Coast Highway, bedre kendt som Highway One, er kendt som en af de mest naturskønne ruter i verden. Med sin start fra Californiens nordlige grænse i Oregon og strækker sig hele vejen ned til San Diego, på grænsen til Mexico, tager ruten omkring 10 timer at gennemføre i et adstadigt tempo uden stop.

Over en strækning på 1000 km vil du blandt andet se fantastiske udsigter over kysten ud over Stillehavet, flotte kystbyer (f.eks. Monterey), urørt skov. Du vil ligeledes gøre din vej gennem nogle solrige distrikter hvor vinfremstilling er blevet mere og mere populært.

På strækningen vil du blandt andet komme igennem Big Sur, som også er et rigtig interessant sted. Denne betagende kyststrækning på lidt under 150 km af bjergrig natur er helt uspoleret på grund af sin afsides beliggenhed. Big Sur er kun tilgængelig via en tosporet vej på Highway One, der snor sig langs skræmmende hårnålesving med udsigt over havet. Ruten starter 30 km syd for Carmel og slutter omkring Ragged Point, omkring 25 km nord for San Simeon. Besøgende er yderst betaget af landskabet af Stillehavets horisont, skyggefulde skove og stejle klipper, der falder ud i Stillehavets brusende bølger. Uforglemmelige steder omfatter den ophøjede terrasse på Nepenthe Restaurant, med sin blændende baggrund af blåt hav, og McWay Waterfall Vandrestier, med den mest ikoniske udsigt i Big Sur.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/alenejordenrundt.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here